Menu

Proeflokaal

Juliette is wijnimporteur en komt daardoor op nogal wat plaatsen in de wereld. Op zoek naar nieuwe, verrassende en mooie wijnen. Tijdens het keuren van de wijnen komen vrijwel direct ideeën over combinaties met spijs op. In de wijnstudio in Roosendaal werden al met regelmaat diners geboekt en zo is het idee voor het Proeflokaal ontstaan, wat nu dus gecombineerd is door de wijnproeverijen en de bijpassende amuses!

Sfeer is erg belangrijk. Je kunt de mooiste wijnen schenken en de duurste gerechten presenteren, zit je in een ongezellige omgeving smaakt er niets.

Ziet u voor u hoe u bijvoorbeeld in de zomer het aperitief en een amuse gebruikt onder de druivenwingerd in de tuin voordat we naar binnen gaan voor het diner? In Zuid Afrika zegt men:

“Kom stoepsit onder die druiwewingerd”

In die druivenbladeren grillen we dan bijvoorbeeld vijgen of geitenkaas, of in de herfst serveren we ze met een delicate vulling van Porcini.

Veel van de kruiden gebruikt in onze keuken worden door ons zelf gekweekt. Dit kunt u proeven in de amuses die wij serveren bij onze wijnen!