Menu

Maandthema

  Maandthema Maart en April

Eerste wijn: Zibibbo Secco Sicilia DOC, van het huis Tenuta Gorghi Tondi

Zibibbo is de Italiaanse benaming voor Muscat d’Alexandrië en komt dus van origine uit Egypte. Zibibbo dankt zijn naam aan het Arabische woord zabīb dat zoveel wil zeggen als “krent” of “rozijn”. Hoewel doorgaans veel dessertwijnen van de zibibbo worden gemaakt, zoals de Moscato di Pantelleria, maakt Tenuta Gorghi Tondi een verrassende droge variant van de druif.

Tweede wijn: “Elianto” Custoza Superiore DOC, van het huis Menegotti

Elianto is afgeleid van het Italiaanse woord voor zonnebloem en duidt op zowel de schoonheid als het profijt van de zon. De druivenrassen bestaan uit Cortese en Garganega.

Derde wijn: Valpolicella DOC San Pietro, van het huis Monte Tondo, Veneto

Niet ver van de lieflijke heuvels van het Soave gebied komt deze Valpolicella, ontstaan uit de druivenrassen Corvina, Rondinella en Molinara.

Vierde wijn : Brindisi Doc Riserva-since 1952, van het huis Cantina Sociale Sampietrana, Puglia

Deze producent wint regelmatig toonaangevende awards zoals Decanter en Concours Mondial de Bruxelles. De Brindisi bestaat uit Negroamaro en Montepulciano.

Deze 4 prachtige wijnen worden geserveerd met mooie amuses die de wijnen heerlijk aanvullen.

Dit alles bieden wij u aan voor € 19,95 per persoon. Een extra aperitief in het arrangement is mogelijk, wij serveren dan de Spumante Metodo Classico van het huis Menegotti. Daarvoor rekenen wij een supplement van € 4,95. p.p.

Direct reserveren: 06 53 44 72 41.